Wie ben jij

Ideaal beeld in de maatschappij

Wat is het beeld wat de maatschappij, de media of social media weergeeft over hoe iemand eruit zou moeten zie of hoe iemand in de maatschappij zou moeten functioneren? Het geeft een beeld weer wat zeer ideaal is…. ( zoals het zou moeten zijn?).
Ben jij iemand die zich zo laat beïnvloeden over wat anderen van jou verwachten, denken etc. ?
In hoeverre ben je dan jezelf?

De media schetst al op zeer jonge levensjaren voor een beeld, wat niet reëel is over hoe je als mens kunt zijn en zorgt voor de eerste problemen. Denk aan de reclames van Barbie of Ken. Ze zijn allemaal sportief, zien er goed uit en zijn goed gekleed. Het is een soort van idool waar de meeste kinderen zich aan optrekken. Wat dacht je van bepaalde films en series waar de spelers er perfect uit zien. Hierin ook bepaalde zangers en zangeressen niet te vergeten. Veel mensen trekken zich hier aan op en gaan er in mee om te worden zoals een ander er uit ziet… Waarom?

De mens is een wezen wat vaak aan het kopiëren is. Mijn buurman heeft een nieuwe auto gekocht. Ik wil dus ook maar een nieuwe auto… Mijn buurman heeft een nieuwe tuin aan laten leggen. Ik wil dus ook een nieuwe tuin aanleggen. Mijn buurman heeft een mooie vakantie geboekt. Ik moet ook maar een vakantie boeken om mijn buurman te overtreffen… Waarom?

Bovenstaande situaties wordt in de meeste gevallen door de Social media aangewakkerd. Reclamespotjes zijn in veel gevallen een misleidende factor. Geluk kun je niet kopen of huren.

Je gaat niet gelukkiger worden als je iemand anders gaat kopiëren.
Je gaat niet gelukkiger worden als je alleen maar blijft doen wat anderen van je verwachten.
Je gaat niet gelukkiger worden als jouw mening niet meer telt en jezelf laat overrompelen door meningen van anderen.
Je gaat niet gelukkiger worden als jij jezelf weg blijft cijferen om anderen te pleasen.

Heb jij jezelf deze vraag wel eens gesteld?

  • Wie ben ik…
  • Wat wil ik…
  • Wat zijn mijn normen en waardes…
  • Wat zijn mijn idealen…
  • Wat wil ik gaan bereiken…
  • Leef ik of wordt ik geleefd…

Mi Camino wil jou helpen om jouw identiteit weer terug te vinden.

Hoe gebeurd dit? Door middel van coaching en training op een zeer laagdrempelige manier waar jij jezelf prettig bij voelt.
Het gaat nu immers om jou en niemand anders.